Najbardziej zrównoważone browary w USA

Najbardziej zrównoważone browary w USA

Najbardziej zrównoważone browary w USA. Połączenie piwa i lata jest tak naturalne, jak hot dogi i baseball, głosowanie i demokracja. W hiper-świadomej kulturze konsumpcyjnej, nie jest zaskakujące, aby dowiedzieć się, że browar rzemieślniczy przyjął zrównoważony rozwój. Produkcja piwa jest energochłonna, wymaga dużej ilości wody, a jednocześnie wytwarza dużą ilość odpadów w zużytym ziarnie. Najbardziej zrównoważone browary koncentrują się na energii alternatywnej i ograniczeniu zużycia wody oraz zwiększeniu ilości zużytego zboża na paszę dla zwierząt. Zaskakujące jest jednak to, że żaden z browarów aktywnie nie czyni swojej misji zrównoważonego rozwoju istotną częścią ich historii marki. Nie jest to wspomniane na opakowaniach ani w reklamach. W zależności od browaru, można znaleźć informacje na ich stronie, ale to wymaga trochę kopania.
Brak niespodzianek w dyskusji na temat wysiłków browaru, aby być zrównoważonym i społecznie odpowiedzialnym, jest zaskoczeniem. Badania Nielsona pokazują, że 66% globalnych konsumentów twierdzi, że są gotowi zapłacić więcej za zrównoważone marki – i jest to priorytetem dla pokolenia Milenium. Widząc, że większość zrównoważonego browarów rzemieślniczych jest trochę nieśmiała w śpiewaniu własnych pochwał, oto lista pięciu browarów, które wykonały znakomitą pracę w celu zmniejszenia śladu węglowego. Zapamiętajcie ich nazwy, więc następnym razem, gdy znajdziecie się przed skrzynką pełną IPA, wybierając między jednym z Portland a jednym z Filadelfii, wypróbujcie ten o zmniejszonym śladzie węglowym.

New Belgium Brewing, Fort Collins, CO

New Belgium Brewing to certyfikowana korporacja B, która twierdzi, że jest pierwszym w kraju browarem napędzanym wiatrem. Przekierowują niemal 100% odpadów z wysypisk śmieci oraz inicjatyw związanych z ograniczaniem zużycia wody, które zmniejszyły zużycie wody na galon z 3,5 galonów. Firma przyczynia się do środowiska lokalnej społeczności Fort Collin powoduje i zachęca do jazdy na rowerze do pracy. Ich strona internetowa pokazuje rok po roku statystyki na temat tego, jak dobrze radzą sobie z własnymi celami w zakresie zrównoważonego rozwoju.

Brewery Vivant, Grand Rapids, MI

Piwo browaru Vivant ma cztery główne selekcje i mały wybór sezonowych i limitowanych edycji naparów. Jest to pierwszy minibrowar z certyfikatem LEED w USA i zarejestrowany jako korporacja B. Co roku wydawał raporty o zrównoważonym rozwoju, pakując zapasy w puszki wykonane z przetworzonego aluminium. Koncentrując się na składnikach lokalnych, 75% zakupów Vivant pochodzi z Michigan, a 90% pochodzi z obszaru oddalonego do 250 mil od browaru. Firma przekazała również 11 proc. Zysków na cele charytatywne w zeszłym roku.

Yards Brewing Co. Philadelphia, PA

Yards Brewing Co. to kolejna firma dbająca o zrównoważony rozwój i lokalny browar. Ten ulubieniec z Filadelfii pomyślał o wszystkim. Browar jest w 100 procentach zasilany wiatrem; jego kartonowe opakowanie jest certyfikowane przez Inicjatywę Zrównoważonego Leśnictwa; wysyła zużyty materiał zbożowy do rolników, aby wykorzystać go jako paszę dla zwierząt gospodarskich, a co roku zbiera i wykorzystuje około 2 milionów litrów wody w browarze. W swoim pokoju degustacyjnym Yards kompostuje wszystkie resztki jedzenia i używa materiałów z recyklingu, gdy tylko jest to możliwe. Firma sponsoruje również wydarzenie na Dzień Ziemi każdego roku w celu podniesienia świadomości o malejącej populacji pszczół miodnych, niedawno współpracowali z szefem kuchni Jose Garces i Fundacją Garces.

Full Sail Brewing, Columbia River, OR

Full Sail Brewing znajduje się w specjalnie zaaranżowanym budynku nad rzeką Columbia w malowniczej rzece Hood River w stanie Oregon. Podczas gdy przeciętny browar zużywa od sześciu do ośmiu galonów wody do wyprodukowania jednego galona piwa, Full Sail udało się zmniejszyć jego zużycie do 2,5 galona. Browar został zmodyfikowany w celu ograniczenia zużycia energii; przesyła także zużyte zboże do lokalnych gospodarstw jako paszę. A 99% jej składników pochodzi z lokalnych źródeł.

Brooklyn Brewery, Brooklyn, NY

Niektórzy mogą nie wiedzieć, że Fat Tire jest częścią linii New Belgium, ale nie można przegapić żadnego piwa wyprodukowanego przez Brooklyn Brewery. Po pierwsze, logo B jest wyraźnie widoczne na wszystkich butelkach, od IPA do Pale Ale do Dark Ale. Brooklyn Brewery to kolejny browar zasilany energią wiatrową, mieszczący się w odrestaurowanej odlewni. Ich trwałość wykracza poza produkcję i kulturę firmy, w tym stosowanie kubków do kompostowania w ich pokojach degustacyjnych, paneli słonecznych do zasilania ich magazynu. Wysyłają oni zużyte zboże do lokalnych gospodarstw jako paszę dla zwierząt i współpracują z Arbor Day Foundation, aby zrekompensować 1500 ton dwutlenku węgla z około 375 akr drzew konwersyjnych CO2 zasadzonych w Dolinie Rzeki Mississippi.

8 komentarzy “Najbardziej zrównoważone browary w USA”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *