Najlepsze winiarnie w Stanach Zjednoczonych


Najlepsze winiarnie w Stanach Zjednoczonych

Lista winnic w Stanach Zjednoczonych z pełną lub ograniczoną produkcją organicznych, biodynamicznych i zrównoważonych win stale rośnie. To ekscytujący czas, aby zostać producentem wina.
Zachodnie wybrzeże to najlepsze wybrzeże. Kalifornia jest królem nie tylko ogólnej produkcji (90% całkowitej produkcji amerykańskiego wina), ale także produkuje wina najbardziej ekologiczne. Kalifornia zajmuje czwarte miejsce, za Włochami, Francją i Hiszpanią, to większość produkcji wina na świecie. Łatwo zauważyć, w jaki sposób złoty stan przyjmuje większość złota, jeśli chodzi o nagradzane wina.
Jednak wszystkie 50 stanów w USA ma jakąś formę uprawy winorośli. W pewnym momencie Kentucky wyprodukował ponad 50% wszystkich winogron i wina. Podczas gdy reszta kraju stara się nadążyć za Kalifornią, istnieje kilka ważnych stanów produkujących wino poza zachodnim wybrzeżem. Indiana, Colorado, Texas i Missouri deklarują swoje roszczenia.

1 Round Pond Estate: Napa, Kalifornia


Round Pond Estate jest własnością i jest zarządzana przez drugą generację rodziny MacDonnell i specjalizuje się w Cabernet Sauvignon, tłoczonej na zimno oliwie z oliwek z pierwszego tłoczenia na zimno, octach czerwonego wina, syropach z owoców cytrusowych i hands-on, garden-to-table
wrażenia gości. Zachęcają do naturalnego stanu gleby i zmniejszenia zużycia chemikaliów. Firma wierzy, że warunki pracy dla rolników i pracowników, którzy zbierają ziemię, są również pasją do praktyk hodowlanych przyjaznych dla ryb.

2 Fetzer: Hopland, Kalifornia


„Nic nie jest warte zachodu”. To jest hasło, które Barney Fetzer zobowiązał się, gdy zaczął tworzyć przyjazne dla ziemi wina w 1968 roku. Fetzer jest wyjątkowy, ponieważ nie tylko uprawia regenerację w swoim rolnictwie, cały etos jest o tej zasadzie. Firma dąży do uzyskania dodatniej wartości netto do 2030 roku. Poprzez czystą energię, regeneracyjne rolnictwo, redukcję gazów cieplarnianych i zero-odpadów są na dobrej drodze do osiągnięcia tego chwalebnego celu. Winiarnia ma kilka imponujących certyfikatów i nagród za ochronę, a ostatnio stała się największą winnicą B Corp na świecie i jedyną certyfikowaną wytwórnią win w Kalifornii.

3 Stoller: Willamette, Oregon

Oregon jest wschodzącą gwiazdą w świecie wina, a Stoller jest częściowo wdzięczny za to. Osiedle było pierwszą na świecie winnicą, która uzyskała certyfikat LEED. Byli również pierwszymi, którzy wytwarzali energię słoneczną w regionie. Firma posiada certyfikat LIVE, certyfikat CNC i zakład Salmon Safe. Korzystają z produkcji wina grawitacyjnego, co zmniejsza potrzebę pompowania, co z kolei oszczędza energię.

4 Francis Ford Coppola: Geyserville, Kalifornia


Tak, te Coppolas. Nie tylko robią wyjątkowe filmy, ale robią równie wyjątkowe wina. Właśnie wygrali nagrodę Green Medal za przywództwo w 2017 r., Zobowiązując się do wyprodukowania w 100% winogron o zrównoważonej certyfikacji do 2019 r. Innymi imponującymi inicjatywami, które podjęli, są ich innowacyjny program hodowców winogron i zobowiązanie do odpowiedzialności społecznej.

5 Winnica Shelburne: Shelburne, Vermont


Vermont ma więcej niż zielone góry. Mają zielone uprawy! Winnica Shelburne pozyskuje lokalne winogrona i zobowiązuje się przestrzegać protokołu Cornell University „Vine Balance”. Ich sala degustacyjna posiada certyfikat LEED, a wszystkie produkty są wybierane z myślą o zrównoważonym rozwoju.

6 Lieb Cellars: Long Island, Nowy Jork


Nowojorczycy nie muszą daleko posuwać się, aby cieszyć się małymi partiami wina organicznego. Wskocz na LIRR do 12-hektarowej piwnicy Leib. Zrównoważone rolnictwo, 100% owocowe owoce i zespół pasjonatów, młodych hodowców sprawia, że ta nowojorska winnica wyróżnia się na tle innych. WSJwine nazwał swój 2013 Reserve Pinot Blanc „Top 12 Wine in America”.

7 San Antonio, Texas


Hill Country w Teksasie słynie nie tylko z grilla, ale także z regionu produkującego najlepsze wino w Teksasie. Oddział Bending właśnie wygrał w 2017 roku „Top Texas Winery” w San Antonio Express. Koncentrując się na terroir w Teksasie, zrównoważonych praktykach i ekologicznie skoncentrowanej działalności, ta winiarnia to taka, której należy się przyglądać. Właściciele Bob i Brenda Davis obaj mają udział w grze na rzecz zrównoważonego rozwoju i chcą być na czele rosnących praktyk w regionie, stosując techniki eksperymentalne, takie jak saignée i rozszerzoną macerację.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Komentarz do “Najlepsze winiarnie w Stanach Zjednoczonych”