G-WAY.PL — Pomysł Na Weekend —
Dworek Mysliwski

Dworek Myśliwski Hubert

Dworek Myśliwski Hubert

Dworkek Myśliwski Hubert znajduje się w uroczej miejscowości Białka Tatrzańska, która otoczona jest praktycznie z każdej strony górami i lasami.

Jesteśmy zlokalizowani w samym centrum Białki, obok ośrodka narciarskiego „Kotelnica Białczańska” oraz w bezpośredniej bliskości Termy Białka. Dzięki dogodnej lokalizacji miejsce to posiada wyjątkowy klimat i jest idealne na doskonały wypoczynek i relaks, miejsce gdzie można uciec od zgiełku miasta, rutyny życia i pośpiechu.

Głównym przeznaczeniem obiektu jest funkcja usługowo-hotelarska połączona z pełną bazą gastronomiczną, w tym elementy nietypowej i jakże wyszukanej w smaku kuchni myśliwskiej. Ponadto pełniona będzie funkcja edukacyjna związana z możliwością organizacji konferencji, zjazdów, spotkań i pokazów w tym prezentacji eksponatów i trofeów łowieckich.

Przydatne Informacje:

Białka Tatrzańska ul. Środkowa 182d
obok Term Białka,
tel: 608 188 233
e-mail: info@dworekmysliwskihubert.p

Strona główna


 

Kuchnia Myśliwska

Myślistwo od dawien dawna związane było z naszą historią i tradycją. Uczyło zręczności i odwagi. W dawnych wiekach lasy polskie obfitowały w zwierzynę grubą jak niedźwiedzie, żubry, łosie, jelenie, dziki, sarny i drobną jak zające i ptactwo.

W staropolskiej kuchni dziczyzna odgrywała wielką rolę. Występuje wiele gatunków dziczyzny, z której sporządzić można różnego rodzaju dania z:

dzika:
pieczeń z szynki, combra, łopatki
sos ostry do mięsa ze starszej sztuki
gulasz
kotlet mielony
klops
gołąbki
galaretka z głowizny
sos pomidorowy do zimnego mięsa

sarniny
rosół i sztuka mięsa z karku
czernina
wątróbka
boczek a la flaczki
mięso z łopatki z młodymi jarzynami
pasztet

jelenia, daniela:
polędwica
zraziki z polędwicy

zająca
pasztet
kuropatwy, kaczki

i wiele więcej…

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *